Σ. Παπαβασιλείου: «Δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μη χάσουμε ούτε βαθμό από εδώ και στο εξής» δήλωσε ο Σάκης Παπαβασιλείου. 

Στην ιστοσελίδα Goalpost.gr μίλησε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως στην προπόνηση δίνεται βάση στην επιθετική ανάπτυξη, ενώ δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Απόλλωνα Λάρισας που είναι μπροστά τέσσερις βαθμούς. Ωστόσο, αναφέρει πως οφείλουν να κάνουν το απόλυτο μέχρι τέλους, ενώ χαρακτήρισε ντέρμπι το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη, λέγοντας πως και αυτός βρίσκεται στο κόλπο της ανόδου.

Αναλυτικά: «Δίνω μεγάλη βαρύτητα στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και το πώς πρέπει να παίζουμε στο μισό γήπεδο, στο οποίο αμύνεται ο αντίπαλος. Στο να δημιουργούμε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα. Όσο καλύτερα στατιστικά έχουμε, ως ομάδα, τόσο καλύτερη θα είναι η πορεία μας στα επτά τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε τον αγώνα μας, παιχνίδι με παιχνίδι και θα περιμένουμε να δούμε τι μπορούν να καταφέρουν οι αντίπαλοί μας, που έχουν τον ίδιο στόχο με μας. Ο Απόλλων έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, ωστόσο, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορεί να σκοντάψει. Βέβαια, δεν κρατάμε εμείς την τύχη στα χέρια μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην χάσουμε ούτε βαθμό από εδώ και στο εξής, για να ελπίζουμε πως θα κόψουμε πρώτοι το νήμα.

Το επόμενο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη είναι ένα ντέρμπι, με αντίπαλο μια ομάδα που έχει δέκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και κατάφερε να μπει και πάλι στο κυνήγι της ανόδου. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πως στο διάστημα των δέκα τελευταίων αγωνιστικών που είχε το απόλυτο σε βαθμούς, ο Ολυμπιακός απώλεσε εννέα πόντους και ο Απόλλων Λάρισας οκτώ.

Οι παίκτες μου δουλεύουν καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις και θέλω να πιστεύω πως στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν θα παρουσιαστούν δυνατοί, μαχητικοί και αποφασισμένοι να κερδίσουν τα ματς, καθώς για μας δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών, όπως προανέφερα».