Το πανόραμα των σκόρερ του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής

– Αρχισκόρερ με διαφορά ο Γκούρτσας του πρωταθλητή Αιγινιακού – Τα μαζεμένα γκολ, τα σερί και οι ενστάσεις του 2ου ομίλου –

Χωρίς να σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μαρτίνο και Τύρναβο, όπου έπαιξε από ένα ημίχρονο, ο Δημήτρης Γκούρτσας ήταν ο αδιαφιλονίκητος αρχισκόρερ του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής σημειώνοντας 24 γκολ, χωρίς μάλιστα κανένα από αυτά να προέρχεται από χτύπημα πέναλτυ.

Μάλιστα μέχρι την 32η αγωνιστική ο επιθετικός του Αιγινιακού είχε πετύχει τα διπλάσια τέρματα από τον αμέσως επόμενο στον πίνακα, κάτι που του το χάλασε ο Γιάννης Κορέτα του Ρήγα Φεραίου με το χατ-τρικ που σημείωσε στο ματς με τη Φαρκαδόνα (έφτασε τα 14), αλλά και την τελευταία αγωνιστική ο συμπαίκτης του Ντιντάκ Ντεβέσα ανοίγοντας το σκορ απέναντι στον Τύρναβο.

koreta rhgasΓενικά οι τελευταίες ημέρες του πρωταθλήματος είχαν μια κάποια αγωνία για το τελευταίο εισιτήριο παραμονής. Από άποψης σκόρερ όμως δεν είχαμε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ενδεικτικά μόνο ο Ζαχαράκης σκόραρε σερί δύο αγωνιστικές, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Κορέτα είχε πετύχει γκολ για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι (σερί και από τον Μαλεσιναίο Σέττο που από το τοπικό της Φθιώτιδας, αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Βελεστίνου).

Συνολικά μόνο έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα με τον Πετρουζέλη της Πύδνας να είναι ο «βασιλιάς» της «άσπρης βούλας» με έξι από τα δέκα του γκολ να προέρχονται από την εσχάτη των ποινών.

«Χατ-τρικ» και σερί

Σε αυτή την περιπετειώδη κατηγορία με εξαίρεση τον Γκούρτσα οι υπόλοιποι παίκτες κινήθηκαν σε… φυσιολογικά επίπεδα. Χαρακτηριστικά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πέτυχε το ένα από τα πέντε «χατ-τρικ» των 32 αγωνιστικών (την 25η), με τον Νάκα πάντως της Νεοκαισάρειας να έχει εδώ την πρωτιά με δύο τέτοιες επιτυχίες (14η και 22η αγωνιστική). Τα άλλα δύο «χατ-τρικ» σημείωσαν οι Νάκος (Θεσπρωτός – 32η) και Κορέτα (33η). Ο Γκούρτσας σε άλλα 6 παιχνίδια πέτυχε από δύο γκολ, κάτι που πέτυχαν και οι Τσατσαλίδης (Αγιάς), Τσιουρέλης (Πιερικός), Μπουσινάκης (ΑΕΚ), Ντεβέσα και Καρακατσάνης (Αιγινιακός) από δύο φορές, ενώ άλλοι 19 παίκτες είχαν από δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.

Ο Γκούρτσας έχει επίσης και το καλύτερο σερί σκοραρίσματος, μαζί όμως με τον συμπαίκτη του Ντεβέσα, βρίσκοντας δίχτυα σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. 23η με 26η αγωνιστική ο Ισπανός και 25η με 28η ο αρχισκόρερ. Στον Γκούρτσα όμως ανήκουν και δύο σερί τριών αγωνιστικών από την 20η έως την 23η και από την 30η έως την 32η. Στην 1η περίπτωση υπολογίσαμε σερί παρά το γεγονός ότι είχε μεσολαβήσει την 22η το ρεπό του Αιγινιακού.

Παρόμοια επιτυχία – από μία φορά όμως –  είχαν άλλοι τέσσερις παίκτες οι, Αναστασίου (Πύρασου 7η– 9η), Στεφανίδης (Θεσπρωτού 13η-15η), Μπουσινάκης (ΑΕΚ 16η – 18η) και Κορέτα (Ρήγα 31η – 33η). Σερί δύο αγωνιστικές σκόραραν συνολικά 37 παίκτες με τους Γκούρτσα και Πετρουζέλη (Πύδνας) να έχουν από τρία τέτοια σερί. Στον τελευταίο βέβαια «χαρίσαμε» το ένα από τα τρία καθώς μεσολάβησε και ένα αναγκαστικό ρεπό λόγω Φωκικού.

Δύο σερί αγωνιστικών σκοραρίσματος, είχαν τέλος οι, Στεφανίδης, Κωνσταντίνου (Πιερικός), Ντεβέσα και Ζαχαράκης.

Συνολικά 193 ποδοσφαιριστές βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα (κι άλλοι 10 τον έχασαν αφού σκόραραν σε βάρος της ομάδας τους), με τρεις από αυτούς να μη σημειώνονται καθόλου στον σχετικό πίνακα, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, λόγω ενστάσεων! Κάποιοι μάλιστα σκόραραν και με δύο διαφορετικές φανέλες στην ίδια διοργάνωση.

Όλα τα παραπάνω τελούν βέβαια υπό αμφισβήτηση, κρίνοντας από την επιπολαιότητα που αντιμετώπισαν ορισμένοι «συνάδελφοι» το πρωτάθλημα, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο της διασταύρωσης των γκολ έστω των ομάδων τους! Γι αυτό ο αναλυτικός πίνακας παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε μπορεί να βοηθήσει πραγματικά ώστε να δώσουμε τον επίσημο, που θα είναι μια αποζημίωση για την προσπάθεια όλων των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών και σωματείων…

Οι σκόρερ

24 γκολ: Γκούρτσας (Αιγινιακού)

14 γκολ: Κορέτα (Ρήγας Φεραίος)

13 γκολ: Ντεβέσα (Αιγινιακός)

12 γκολ: Μπουσινάκης (1 πεν. – ΑΕ Καραϊσκάκης)

11 γκολ: Ευαγγέλου (ΑΕ Καραϊσκάκης), Καρακατσάνης (Αιγινιακός)

10 γκολ: Πετρουζέλης (6 πεν. – Πύδνα Κίτρους)

9 γκολ: Νάκας (1πεν.- Αχιλλέας Νεοκ.), Στεφανίδης (2πεν. – Θεσπρωτός),

8 γκολ: Ζαχαράκης (Αχιλλέας Νεοκ.), Μακράκης (Πύδνα Κίτρους), Τσιουρέλης (1 πεν. – Πύρασος), Σέττος (Ρήγας Φεραίος)

7 γκολ: Πέντσας (Θεσπρωτός), Κανελλόπουλος (1 πεν.- Νίκη Βόλου), Καραγκούνης (2 πεν. – Οικονόμος Τσαριτσάνης), Καντού (1πεν. – Οπούντιος Μαρτίνου), Αναστασίου (1 πεν. – Πύρασος)

6 γκολ: Γουέλκαμ (Αιγινιακός), Μανίκας (Αχιλλέας Νεοκ.), Τσατσαλίδης (Δωτιέας Αγιάς), Κατσιαμήτας (Πιερικός – 5 με Αχιλλέα Νεοκ.)

5 γκολ: Λάππας (Εθνικός Φιλιππιάδας), Νάκος (Θεσπρωτός), Ελευθεριάδης (Νίκη Βόλου), Σενκάι (2 πεν. – Οικονόμος Τσαριτσάνης), Γεωργίου (2πεν.), Κωνσταντίνου (Πιερικός), Γκίκα (Ρήγας Φεραίος)

4 γκολ: Γιατζιτζόγλου (3 πεν. – Αιγινιακός), Κυριακάκης (Αχέρων), Καρατζάογλου, Λαζαρίδης (Αχιλλέας Νεοκ.), Καρύδης, Καβαλλάρης (3 με ΑΕ καραϊσκάκης)  (Θεσπρωτός), Κρεββατάς (1πεν.), Μπαλαράμπε, Ναουμίδης (Νίκη Βόλου), Παπαγεωργίου (Οικονόμος Τσαριτσάνης), Κουρούπης (1 πεν.), Πέεφ (Πιερικός), Τσιούνης, Κυπαρίσσης (Πύδνα Κίτρους), Λίταινας, Βούζας (3 με Οικονόμο Τσαριτσάνης)  (Τύρναβος), Ετόφ, Μηνάς (Φαρκαδόνα)

3 γκολ: Βασίλιεβιτς, Φέτσης (1 πεν.), Χαριτίδης  (ΑΕ Καραϊσκάκης), Πέντα, Κουτσοσπύρος (Αιγινιακού), Λουκούμης, Βασιλείου (Αχέρων), Δεμιρτζόγλου (Αχιλλέας Νεοκ. – 2 με Αιγινιακό), Ραμάι, Γκουντρουμπής (1 πεν.) (1 με Φαρκαδόνα) (Δωτιέας Αγιάς), Παναγιωτόπουλος (2 πεν.), Χρηστογιάννης (1 πεν.) (Εθνικός Φιλιππιάδας), Μπίκας (Θεσπρωτός), Μέτσε (Νίκη Βόλου), Καράμπελας, Αποστολίδης (Πιερικός), Όττα (Πύδνα Κίτρους), Στεφανής (3πεν.), Κοντοβάς (1πεν.), Μαλακασιώτης (Πύρασος), Σπαθής (2 πεν.), Ζενούνι (Ρήγας Φεραίος), Τασιούλης (Τύρναβος), Γεωργουσόπουλος (1πεν. – Φωκικός)

2 γκολ: Καπετάνος, Χούσος, Δημητρίου, Γυφτοκώστας, Μποτωνάκης (ΑΕ Καραϊσκάκης), Αραμπατζής (Αιγινιακός), Μακρυγιάννης (Αχέρων), Κωστόπουλος, Ηλιάδης (Αχιλλέας Νεοκ.), Τσιρογιάννης, Καφούσιας, Τανάκα (Δωτιέας Αγιάς), Γήτας, Άτσκα (Εθνικός Φιλιππιάδας), Κερμενίδης, Ντόκος (Θεσπρωτός),  Κυπτίου, Ιορδανίδης, Κόλα (1 πεν.) (Νίκη Βόλου), Μπαλής (2πεν.- Οικονόμος Τσαριτσάνης), Θαναηλάκης, Μαλέρδος, Κακάβας, Πέππας (Οπούντιος Μαρτίνου), Δημητρίου, Δήμας, Κωτσιόπουλος, Καμπλιώνης, Παυλίδης (Πύδνα Κίτρους), Γουτούλης (Ρήγας Φεραίος), Παπαχρήστος, Σβερκούλης, Τσιρλίδης, Καρατάσιος, Κωστούλας (1 πεν.) (Τύρναβος), Νικούλης (1πεν.), Διβανές, Φορτούνης, Ψύρρας, Γρηγορίου (Φαρκαδόνα)

1 γκολ: Κόλλινς, Λάμπρου, Καψάλης, Δρακάκης (ΑΕ Καραϊσκάκης), Λιόλιος, Πασσαλίδης (Αιγινιακός), Κωνσταντίνου, Κεϊτά, Πάνος, Θεοδωράκης, Σιώρος, Ντέτσικας (Αχέρων), Τσαγκαράκης, Παναγιωτίδης (Αχιλλέας Νεοκ.), Κόκκας, Πέδρο, Γούτος (Δωτιέας Αγιάς), Παπαρούνας, Σιδέρης, Κολιάκης, Λέντζος, Παπαβασιλείου (Εθνικός Φιλιππιάδας), Γεωργίου, Τζερεμές, Μώκος, Σαλταπίδας, Τέλλος (Θεσπρωτός), Νάκας, Νοριέγα, Σκοπελίτης, Μπιτσάκος (Νίκη Βόλου), Κωστόπουλος, Καραγιάννης, Τόλιος, Καραβασίλης, Καμπέρης, Αγρόδημος, Βελετάνης, Γκαμπέτας (Οικονόμος Τσαριτσάνης), Σπυριδάκης, Κόκα, Τσέλλος, Πατσαρούχας, Δημητρέλλης (Οπούντιος Μαρτίνου), Τσεβάς, Ιορδανίδης, Μ. Παπαδόπουλος, Ανδρέου, Δαδάκος, Τροΐρης (Πιερικός), Σεχολάρι, Κόλα, Πέτρο, Γελαδάρης, Χάμος (Πύδνα Κίτρους), Κοτζαθανάσης, Μυργιώτης, Καραγιώργος, Μπέικος (Πύρασος), Γκάγκας, Βουραζέρης, Χατζηαθανασίου, Τσίπι, Γεωργατζής (Ρήγας Φεραίος), Μπαξεβάνου, Παπαϊωάννου, Κόκκορας (Τύρναβος), Πολυζόπουλος, Ιακωβάκης, Κουμπούρας, Κουρτσάκης, Ρετζιλάς, Νάκος, Τσικρικάς  (Φαρκαδόνα), Καμβύσης, Σελάνζι, Γεωργαντόπουλος, Αραπίτσας, Τοπούζι, Αθανασιάδης (Φωκικός).

Αυτογκόλ (2): Γιώτας (Φαρκαδόνας για Πύδνα Κίτρους και Τύρναβο)

Αυτογκόλ (1): Ηλιάδης (Αχιλλέας Νεοκ. για Φαρκαδόνα), Πολυχρονάκης (Αχέρων για Πύρασο), Λαζαρίδης (Αχιλλέας Νεοκ. για Πύδνα Κίτρους), , Κουμπούρας (Φαρκαδόνα για Αιγινιακό), Λαζαρίδης (Πύδνα για Θεσπρωτό), Σιάτρας (Οικονόμος για Θεσπρωτό), Γενιτσαρίδης (Πύρασος για Πύδνα Κίτρους), Μπαρούτας (Τύρναβος για Νίκη Βόλου), ? (Ρήγας Φεραίος για Δωτιέα Αγιάς)

Στον πίνακα δεν προσμετρούνται, ένα γκολ του Μέτσε της Νίκης Βόλου και ένα γκολ αντίστοιχα του Κουρτσιάκη για το μηδενισμό της Φαρκαδόνας στον α’ γύρο, όπως και από ένα γκολ των Κανελλόπουλου και Ιορδανίδη (Νίκης) και Καπράλου, Καραγκιόζι για το μηδενισμό της Φαρκαδόνας στον β’ γύρο, με τα τέρματα να προστίθενται σα μηδενισμός (+6) υπέρ της Νίκης Βόλου. Επίσης +3 για τον Αιγινιακό, +3 για τον Πιερικό, +3 για τον Δωτιέα, +3 για το Ρήγα Φεραίο, +3 για την ΑΕ Καραϊσκάκης, +3 για Εθνικό Φιλιππιάδας, +3 για τον Οπούντιο Μαρτίνου, +3 για τον Τύρναβο, +3 για τη Φαρκαδόνα, +3 για τη Νίκη Βόλου, +3 για Αχέροντα, +3 για το Θεσπρωτό, +3 για τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, +3 για την Πύδνα Κίτρους, +3 για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και +3 για τον Πύρασο, για τα ματς με το Φωκικό (ΣΥΝΟΛΟ: 607).

πηγή: efthia.gr