Τερζής, Στιβαχτής: Οι… έμπειροι πρωτάρηδες του World League

Είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες που έχει η Εθνική μας ομάδα, ωστόσο τόσο ο Θάνος Τερζής όσο και ο Κώστας Στιβαχτής ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στους αγώνες του World League.

Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής ολοκληρώθηκε με αρκετό κόσμο (κυρίως μικρά παιδιά) να βρίσκεται και πάλι στο κλειστό της Λευκόβρυσης της Κοζάνης όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του 1ου τουρνουά το τριήμερο 17-19 Ιουνίου.

«Σίγουρα υπάρχει προσμονή κι ας είναι μια διοργάνωση διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε. Συμμετέχουν χώρες από όλον τον πλανήτη και αυτό είναι που την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή», είπε ο Τερζής για να συμπληρώσει ο Στιβαχτής: «Είναι κάτι καινούργιο και ωραίο… Υπάρχει η προσμονή για την πρεμιέρα σ’ αυτή τη διοργάνωση, αλλά από κει και πέρα ο στόχος είναι η επιτυχία της ομάδας. Κι εγώ κι ο Θάνος μπορεί να μην είχαμε πολύ ρυθμό φέτος, αλλά θεωρώ ότι έχουμε την εμπειρία και την θέληση για να βοηθήσουμε την ομάδα».

Κι οι δύο πάντως συμφώνησαν ότι αυτή η Εθνική έχει μεγάλες δυνατότητες. «Είναι καλός ο συνδυασμός των νέων με τους πιο έμπειρους καθώς δημιουργεί ένα κράμα ενθουσιασμού και εμπειρίας-γνώσης σε κάποιες καταστάσεις πιο περίεργες. Από κει και πέρα σίγουρα υπάρχει βελτίωση από την τελευταία μου παρουσία γιατί τα παιδιά έχουν μια τριετία που δουλεύουν μαζί ενώ οι περισσότεροι είχαν ξεκινήσει ως γκρουπ από την εφήβων», τόνισε ο Στιβαχτής και συμφώνησε ο Τερζής λέγοντας: «Έχει γίνει μια καλή ανανέωση στην Εθνική κι αυτό το γκρουπ δουλεύει κάποια χρόνια μαζί έχοντας δημιουργήσει έναν καλό κορμό που μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι για να προχωρήσει η Εθνική».

Αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την παρουσία του κόσμου στο κλειστό της Λευκόβρυσης, αλλά και την επόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη καθώς ο στόχος είναι διπλός: «Να παίξουμε καλό βόλεϊ σε όλα τα παιχνίδια και να κερδίσουμε την πρόκριση για το Final 4 της Γερμανίας».

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο το μεσημέρι (14:00) θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου των αγώνων,  πληροφορίες για τα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά μέσω του www.viva.gr.

Το πρόγραμμα των αγώνων στην Κοζάνη:
Παρασκευή 17 Ιουνίου
18:00, Κινεζική Ταϊπέι – Πουέρτο Ρίκο
21:00, Ελλάδας – Καζακστάν

Σάββατο 18 Ιουνίου
18:00, Καζακστάν – Κινεζική Ταϊπέι
21:00, Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Κυριακή 19 Ιουνίου
18:00, Πουέρτο Ρίκο – Καζακστάν
210:00, Ελλάδα – Κινεζική Ταϊπέι