Τηλυκράτης – Απόλλωνας Πάργας για τη 13η αγωνιστική

Παρακολουθούμε το πρωτάθλημα με έντονο ενδιαφέρον και κάθε ματς ξεχωριστά, όλοι μας, αλλά το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν πλησιάζει η ώρα ενός μεγάλου ντέρμπι. Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την τύχη να δούμε μια μεγάλη αναμέτρηση, ανάμεσα στον πρωτοπόρο Τηλυκράτη και στον τρίτο Απόλλωνα Πάργας. Μπορεί σε κάθε ύψος της κατάταξης να γίνεται μάχη για την καλύτερη δυνατόν θέση και χαμηλότερα για την εξασφάλιση αποφυγής των μπαράζ, αλλά όπως και να είναι, πάντα, η κορυφή είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Τα μάτια όλης της κατηγορίας αυτή την Κυριακή θα βρίσκονται στο “Πλάτωνας Γρηγόρης” εκεί που οι… “στρατηγοί” Άγγελος Μπέκας και Γιώργος Μουστάκας θα παρατάξουν στην ποδοσφαιρική σκακιέρα τις αγωνιστικές παρατάξεις τους.

Φαβορί δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ο γηπεδούχος, έχοντας μόνο μια ισοπαλία σε όλο το πρωτάθλημα, με τον Πανλευκάδιο στο ντέρμπι της κατηγορίας πριν λίγο καιρό, έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση με 49 γκολ και την καλύτερη άμυνα με μόνο 3 γκολ παθητικό. Οι αριθμοί είναι με τον Τηλυκράτη, αλλά όπως έχουμε πει επανειλημμένως, οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, παρά μόνο οι παίκτες.

Ο Απόλλωνας Πάργας έχει πάει τρένο κι αυτός μέχρι τώρα, έχοντας γνωρίσει μία μόνο ήττα με τον Πανλευκάδιο στη Λευκάδα και στις αρχές του πρωταθλήματος, κι από κει και πέρα έχει σκοντάψει δυο φορές στο Χ. Μια φορά εντός έδρας με τον Θρίαμβο Λούρου όπου το ματς της 7ης τότε αγωνιστικής έληξε 1-1, αλλά και 15 μέρες μετά στον Ωρωπό, όπου έμεινε και πάλι στο 1-1 με την Δόξα.

Ο Απόλλωνας Πάργας είναι σκληροτράχηλη ομάδα, μαχητική και αν πάει για το Χ πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψει ο Τηλυκράτης. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχουν τις μονάδες όμως που μπορούν να διασπάσουν κάθε άμυνα αυτής της κατηγορίας. Το στοίχημα είναι αν θα βρεθούν στη μέρα τους και φυσικά αν θα έχουν την τύχη μαζί τους. Πάντα η τύχη σε ματς σαν αυτά παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι φάσεις μπροστά από τις εστίες είναι ελάχιστες και κάθε παρέμβαση της θεάς τύχης παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η διαιτησία είναι κάτι που περιμένουμε όλοι να δούμε, αν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης, αν θα καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, να μην εξοργίσει τους φιλάθλους με όποιες λανθασμένες αποφάσεις της. Ο διαιτητής πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τέτοιων αγώνων και πρέπει πραγματικά να είναι ο αφέντης του παιγνιδιού.

Τέλος, το γεγονός ότι η αγωνιστική της αναμέτρησης είναι η 13η, μπορεί για κάποιους να σημαίνει πολλά και για κάποιους άλλους να μη σημαίνει τίποτα. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα πάντως, του ηττημένου ή του μη ευχαριστημένου από αυτό, ποδοσφαιριστή ή φίλαθλου, θα του περάσει από το μυαλό η 13 ημέρα, μιας και η πρόληψη είναι κάτι ζει στους ποδοσφαιρικούς χώρους.

Να ευχηθούμε να γίνει ένα ωραίο παιγνίδι, οι φίλαθλοι που θα παρευρεθούν να το ευχαριστηθούν όσο περισσότερο μπορούν και οι ποδοσφαιριστές να παραμείνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της συνάντησης.

Αλέξης Πανταζής