Τηλυκράτης δευτέρου ημιχρόνου

Για άλλη μια φορά ο Τηλυκράτης φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο, κάμπτοντας έτσι την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΚ Αρχαγγέλου, η οποία παρουσιάστηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος κρατώντας του επιθετικούς του Τηλυκράτη μακριά από την εστία της. Ο Τηλυκράτης είχε σε όλο τo διάστημα της αναμέτρησης την υπεροχή, κλείνοντας την ΑΕΚ για τα καλά στα καρέ, είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και τα γκολ στο δεύτερο. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του ματς στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στη Λευκάδα.

Με τη κατοχή ξεκίνησε ο Τηλυκράτης, γυρίζοντας τη μπάλα, στο ίδιο σκηνικό που έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τη φετινή χρονιά οι φίλαθλοι της λευκαδίτικης ομάδας, όταν αντιμετωπίζει πιο αδύναμο αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι όμως, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη τελική προσπάθεια, μόλις στο 2ο λεπτό, με ένα σουτ του Τσενίκογκλου -έπειτα από αντεπίθεση-να καταλήγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σκιαδά.

Άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, με μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 από τον Γεωργάκη, όταν έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Βρεττού βρέθηκε στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίσπογλου. Στη συνέχεια κάποια σουτ των επιθετικών του Τηλυκράτη δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 36′ ένα δυνατό σουτ του Δημουλιά εντός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, με το ημίχρονο να λήγει στο λευκό 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Τηλυκράτης έγινε πιο ουσιαστικός, με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Περιστέρη, να μιλά και πάλι μετά από 4 αγωνιστικές, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Στο 70′ ο Περιστέρης έλυσε την πολιορκία στα καρέ της ΑΕΚ όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση αμυντικού και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0. Λίγο μετά ένα δυνατό σουτ του Δημουλιά εκτός περιοχής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Περιστέρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από σπάσιμο της μπάλας του Γεωργάκη, και από το ύψος του πέναλντι, σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Τηλυκράτης (Α. Μπέκας)
Σκιαδάς, Δημουλιάς, Μπουρδούβαλης, Καταγής Λ, Ιασωνίδης, Καταγής Σ, Περιστέρης, Κτενάς, Ορφανός, Βρεττός, Γεωργάκης

ΑΕΚ Αρχαγγέλου (Π. Καραμούτσιος)
Ίσπογλου, Τσενίκογλου, Ντεντι, Σοφόπουλος, Κοτένογλου, Ζήσης, Αντωνίου, Μουρεχίδης, Τσενίκογλου, Σταύρακας, Καρασαββίδης

Αλέξης Πανταζής