Δημήτρης Τσαλδάρης: “Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα”

Η Δόξα το ερχόμενο Σάββατο αγωνίζεται στην Αθήνα απέναντι στον Πανερυθραϊκό και θέλει μόνο το διπλό μετά την εντός έδρας ήττα από την Κύμη. Κοιτώντας μπροστά, δεν μπορέσαμε να μην αναφέρουμε την πορεία μέχρι εδώ, αυτή την μικρή, των τριών επισήμων παιγνιδιών και έτσι ζητήσαμε από τον Δ. Τσαλδάρη να μας πει, γιατί ο ίδιος δεν έχει ακόμα αποδώσει αυτά που περιμένει ο φίλαθλος κόσμος της Δόξας, τουλάχιστον όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι και την επίτευξη πόντων.

Δημήτρη δεν έχουμε δει ακόμα αυτό που περιμένουμε από σένα, με την έννοια ότι έχεις μείνει χαμηλά σε πόντους στα τελευταία 3 ματς. Περιμένουμε, ο κόσμος δηλαδή, να κάνεις κάτι παραπάνω, να πάρεις την ομάδα από το χέρι, έχεις την εμπειρία ώστε να κάνεις κάτι τέτοιο…

Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρώτα απ’ όλα όμως εγώ κοιτάω τι απαιτήσεις έχει από μένα ο προπονητής μου και η ομάδα μου και βαδίζω σε αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά σε ένα ομαδικό σπορ…
Δεν είμαι ο Νίκος Γκάλης και σαν παίκτης δεν ήμουν ποτέ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω κάθε φορά, είναι να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Τώρα είμαστε ακόμα στην αρχή. 
Η ομάδα έχει πολύ δρόμο μπροστά της και είμαι σίγουρος ότι δουλεύοντας σωστά, στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ, τι κάνει κάθε παίκτης ξεχωριστά, πόσους πόντους βάζει ο καθένας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κάθε Σάββατο η ομάδα να κερδίζει. Αυτό που μετράει είναι αυτό που έγινε στο πρώτο παιγνίδι του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, στο οποίο κανείς δεν κοίταξε το σκορ του, πόσους πόντους έχει βάλει και η ομάδα κέρδισε εύκολα βάζοντας 85 πόντους σε ένα ματς εκτός έδρας. Σε ένα δύσκολο ματς, το οποίο το κάναμε εύκολο εμείς.
Από ‘δω και πέρα δεν νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι άλλο σε αυτό το κομμάτι. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και κάνοντας το καλύτερο για την ομάδα θα έρθει και το καλύτερο για μένα.

 

Αλέξης Πανταζής