Α. Βάσι: «Ο Απόλλων Πάργας βρίσκεται σε καλό επίπεδο»

Ο Αλέκος Βάσι είναι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Πάργας μετά την λύση της συνεργασίας χθες με τον Γιώργο Μουστάκα.

Ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Πάργας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο spοrtime24.gr και τον Αλέξη Πανταζή μίλησε για τη νέα του ομάδα, τους στόχους, αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Sportime24: Αλέκο επιστρέφεις μετά από πέντε χρόνια στον πάγκο του Απόλλωνα Πάργας.

Αλέκος Βάσι: Όντως έτσι είναι, επιστρέφω στον πάγκο μετά από 5 χρόνια, όμως ποτέ δεν έφυγα από την ομάδα. Εδώ και 14 χρόνια είμαι προπονητής της ακαδημίας του Απόλλωνα. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας για αυτό που δείχνει μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι ένας σύλλογος που έχουν αγωνιστεί αρκετά καλά ονόματα και καλοί προπονητές όπως οι Ντόβας, Λάγιος, Γκαρτζονίκας, Βέκιος και τελευταίος ο Μουστάκας. Όλοι τους έχουν προσφέρει αρκετά στην ομάδα μας.

Sportime24: Έχεις παρακολουθήσει το πρωτάθλημα της ΕΠΣ φέτος; Τι γνώμη έχεις γι’ αυτό;

Αλέκος Βάσι: Φυσικά και παρακολουθώ. Μπορώ να πω ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο αντέχει ακόμα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σαν κοινωνία. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ρομαντικοί που αγάπανθε το ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να στηρίζουν τις ομάδες τους. Η ενσωμάτωση πολλών παιδιών από τις ακαδημίες είναι ένα θετικό του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι θα συνεχίσει με τη βοήθεια της ΕΠΣ. Αρκετές ομάδες προσπαθούν να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο. Άλλο ένα θετικό είναι τα νέα παιδιά στη διαιτησία που όλοι πρέπει να τους στηρίξουμε από την πλευρά μας, διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι.

Sportime24: Πώς βλέπεις τον φετινό Απόλλωνα Πάργας; Σε τι κατάσταση τον βρήκες από τον προκάτοχό σου κ. Μουστάκα;

Αλέκος Βάσι: Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, έχει κάνει ως τώρα καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έχει φέρει καλά αποτελέσματα και έχει αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Ο φίλος μου ο Γιώργος Μουστάκας, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο με έμπειρους παίκτες αλλά και νέους από την ακαδημία. Εγώ, προσωπικά οφείλω να συνεχίσω το έργο με καλά αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο. Στην ομάδα μας έχουμε παίκτες με εμπειρία που είναι πολυτέλεια στην κατηγορία.

Sportime24: Ποια είναι η εικόνα που έχεις για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας; Και γενικώς, πώς βλέπεις το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύουμε;

Αλέκος Βάσι: Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων. Οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, και καλό υλικό έχουν και ποιότητα και λειτουργούν σωστά σαν ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες κάνουν μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα. Τώρα, όπως είπα και πιο πριν, βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση σαν χώρα και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα. Η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επειδή τα χρήματα έχουν τελειώσει πλέον, όλη η προσοχή πρέπει να δοθεί στις ακαδημίες και να δημιουργηθούν καλές και ευνοϊκές συνθήκες για τα παιδιά μας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία της νέας γενιάς με σωστή νοοτροπία, σωστή ποδοσφαιρική παιδεία και σωστή εκπαίδευση. Σαν χώρα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Το ποδοσφαιρικό έπος δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Μετά από αυτό έπρεπε να έχει γίνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο και στη δομή του ποδόσφαιρου. Έχουν γίνει βεβαία κάποια βήματα, αλλά δυστυχώς είμαστε ακόμα πίσω.

Sportime24: Μιας και έχεις δει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και από αρκετά ψηλά, όχι μόνο από το ερασιτεχνικό, θα ήθελα να σε ρωτήσω, υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο;

Αλέκος Βάσι: Είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να βλέπω τα πράγματα θετικά. Πιστεύω πως, ναι, κάτι μπορούμε να αλλάξουμε. Όμως με προγραμματισμό, σοβαρότητα, πειθαρχεία, υπομονή, ευθύνη και καλή διάθεση όχι προχειρότητα και χαβαλέ.

Sportime24:  Δεν θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, απλά να ευχηθώ καλή αρχή και καλή συνέχεια στο τιμόνι της ομάδας.

Αλέκος Βάσι:  Ευχαριστώ κι εγώ να ευχηθώ με τη σειρά μου καλές γιορτές, υγεία και εργασία για όλους.