Υποψήφιος ο Αποστόλης Βέτσας στις εκλογές της ΕΟΠΕ

Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΕ κ. Αποστόλης Βέτσας γνωστοποίησε με πάσα επισημότητα την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΠΕ

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σεβάστηκα απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες επιδικνύοντας πολλές φορές συνειδητή ανοχή σε προαποφασισθείσες επιλογές του προέδρου σε σημαντικά ζητήματα πολιτικής της ομοσπονδίας ( διοίκησης, ανάπτυξης, εθνικών ομάδων, μισθοδοσίας υπαλλήλων κ.α) και εκ των υστέρω έγκριση από τα όργανα διοίκησης, επιλογές που με ανάγκασαν να διαφοροποιούμαι και να εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για την σκοπιμότητά τους.

Το συλλογικό μοντέλο διοίκησης των επιτροπών των δυο πρώτων χρόνων με τους επικεφαλής προέδρους, τις διευρυμένες διαδικασίες και την πλουραλιστική σύνθεση και με εξωδιοικητικές προσωπικότητες και φορείς του αθλήματος που λειτούργησε και παρήγαγε εξωστρεφή αναπτυξιακή διέξοδο για το άθλημα, σκόπιμα εκφυλίστηκε με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου. Η επιβολή ενός μοναρχικού τύπου προεδρικού μοντέλου που το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί, δεν είναι συμβατό με τις δημοκρατικές διαδικασίες διοίκησης μιάς προοδευτικής και εξωστρεφούς ομοσπονδίας.

Η εν γένει επιβλητική και καθ όλα αξιοπρεπής παρουσία του Γιάννη Στουραΐτη στο άθλημα, η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κάλεσμα για ανιδιοτελή προσφορά και η ηγετική του φυσιογνωμία παράλληλα με τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, αποτελεί την μοναδική πρόταση για μία ομοσπονδία με όραμα στο μέλλον.

Αποστόλης Βέτσας

Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε