Βραδέλλης: “Μαγαζί-γωνία ο Φωκικός”! Το πλάνο κι οι πρώτες μεταγραφές

Άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Στ. Βραδέλλη ο νέος Πρόεδρος του ΑΣ- Αναδιάρθρωση του ΔΣ – Αύριο αναμένεται ανακοίνωση αποχώρησης Παπαδημητρίου

– Πλάνο πρωταθλητισμού κι ανόδου στη FL σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η πρόθεση του νέου ΔΣ – Καλλέργης, Μπουλούλης και Ζαχαρόπουλος οι πρώτες μεταγραφές – Άλλες επτά-οκτώ προσθήκες από το “πάνω ράφι”- Ακαδημίες και επανακαθορισμός της οργάνωσης του συλλόγου βασικές προτεραιότητες – Όλο το πλάνο και το χρονικό των εξελίξεων

Η αλλαγή φρουράς κι η εποχή Στέλιου Βραδέλλη και συνεργατών έχει ήδη αρχίσει στον ιστορικό σύλλογο της Φωκίδας κι οι εξελίξεις στο Φωκικό “τρέχουν” ήδη με γοργούς ρυθμούς. Σε τετράωρη συνάντηση που είχε σήμερα στην Ιτέα ο γνωστός ατζέντης ποδοσφαιριστών με μέλη του ΔΣ του ΑΣ δόθηκαν τα χέρια και συμφωνήθηκε η άμεση εμπλοκή του με τα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου, εξέλιξη που κυοφορούταν αρκετές εβδομάδες τώρα. Στη νέα αυτή προσπάθεια ο Σ. Βραδέλλης θα πλαισιωθεί από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του καθώς κι από αρκετά μέλη του υπάρχοντος συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η αναδιάρθρωση του ΔΣ αναμένεται τις αμέσως προσεχείς μέρες και σε αυτό μπροστάρης θα είναι ο Ηλίας Σορώκος, που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του γνωστού εκπροσώπου ποδοσφαιριστών, ενώ από αυτό αναμένεται να αποχωρήσουν κι ορισμένα από τα μέλη του υπάρχοντος ΔΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουAmfissaface, αύριο αναμένεται μάλιστα κι επίσημη ανακοίνωση από τον επί δεκαετία ισχυρό άνδρα του Φωκικού, το Σίμο Παπαδημητρίου, με την οποία θα ενημερώνει για τη “βελούδινη” μετάβαση στο νέο διοικητικό καθεστώς, χωρίς τη δική του πλέον ανάμιξη ή εμπλοκή. Ο Ηλίας Σορώκος αναλαμβάνει να συνδράμει από κομβική θέση, χωρίς, ωστόσο, να εγκαταλείψει την προπονητική σταδιοδρομία του κι η οποία αυτή τη στιγμή τον βρίσκει στο τεχνικό επιτελείο της Νίκης Βόλου.

Από εκεί και πέρα, στα σχέδια Βραδέλλη, ο οποίος θεωρεί και συνηθίζει να χαρακτηρίζει το Φωκικό ως “μαγαζί-γωνία”, είναι η ομάδα να οργανωθεί σε σύγχρονες προδιαγραφές με σύσταση ακαδημιών, τις οποίες θα σχεδιάσει και θα εποπτεύει ο Η. Σορώκος με τη βοήθεια συνεργατών από την Αθήνα, με σκοπό την αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής και τη σταδιακή επάνδρωση και της πρώτης ομάδας, βελτιωτικές παρεμβάσεις στους γηπεδικούς χώρους, προφανώς ποντάροντας στην αρωγή και της δημοτικής Αρχής και με τη σύμπηξη ενός επιτελικού διοικητικού συμβουλίου με συγκεκριμένες κι οριοθετημένες αρμοδιότητες, του οποίου η στελέχωση κατά βάση θα γίνει από ανθρώπους της περιοχής που έχουν ευαισθησία για το σύλλογο και συγκεκριμένες ικανότητες.

Παράλληλα, σημαντική ηθική κι υλική αρωγή αναμένεται βάσιμα κι από παράγοντες-επιχειρηματίες που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν συνδράμει κατά τρόπο καταλυτικό την προσπάθεια καθιέρωσης στα “ψηλά πατώματα” του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Άμφισσας.

Αναφορικά με τη στοχοθεσία, σε πρώτο πλάνο τίθεται η σωτηρία τη φετινή χρονιά στη ΄Γ Εθνική, αποστολή που θα υποβοηθηθεί σημαντικά από τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Απώτερος στόχος είναι πρωταγωνιστικός ρόλος στην κατηγορία κι η επιστροφή στα “σαλόνια” της Football league. Ενδεικτικό της προσήλωσης στον καταληκτικό αυτό στόχο είναι ότι αυτός θα επιχειρηθεί έστω κι αν ακόμα ο Φωκικός χρειαστεί να επιστρέψει για ένα χρόνο στην τοπική κατηγορία, κάτι, ωστόσο, που η πλευρά Βραδέλλη θεωρεί ότι τελικά θα γίνει κατορθωτό να αποφευχθεί με τη γενναία μεταγραφική ενίσχυση που είναι προ των πυλών και, φυσικά, με την δραστική κι άμεση επανασυσπείρωση των φίλων της ομάδας, εντός κι εκτός Φωκίδας. Για το λόγο αυτό ο γνωστός ατζέντης είχε θέσει ως όρο απαράβατο να αγωνιστεί κανονικά ο σύλλογος στα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου, να αποφευχθεί η αφαίρεση βαθμών, κάτι που θα εκμηδένιζε τις προοπτικές ανάκαμψης ήδη από την τρέχουσα σεζόν που έχει ως πρώτιστο φετινό στόχο ο νέος ουσιαστικά επικεφαλής του συλλογου.

Στο μεταγραφικό, ειδικότερα πεδίο, έχουν αρχίσει και συνεχίζονται αύριο οι πρώτες επαφές. Στο πλαίσιο αυτό έχει σημάνει σε πρώτη φάση προσκλητήριο επιστροφής παιδιών από τα σπλάχνα της ομάδας που είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά, τουλάχιστον στη ΄Γ Εθνική, και να συνεισφέρουν σημαντικά στην πορεία πρωταθλητισμού που καλείται να πραγματοποιήσει ο Φωκικός στο ΄β γύρο της φετινής ΄Γ Εθνικής. Έτσι, οι πρώτοι που αναμένεται να φορέσουν τη φανέλα του Φωκικού αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι ο Μανώλης Καλλέργης κι ο Κώστας Μπουλούλης από τη Λαμία, αμφότεροι είναι δανεικοί από τον Ατρόμητο ως γνωστόν, καθώς κι ο Ευθύμης Ζαχαρόπουλος επιστρέφοντας από τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Εν συνεχεία, θα αποκτηθούν επτά ως οκτώ παίκτες πρώτης γραμμής από τη δεξαμενή ποδοσφαιριστών του Στ. Βραδέλλη, εκ των οποίων οι δύο τουλάχιστον θα είναι ξένοι. Ένας εξ αυτών θα είναι ο βραζιλιάνος επιτελικός χαφ Mathias Leandro Da Silva, του οποίου η μεταγραφή στο Φωκικό “χάλασε” προ διμήνου λόγω γραφειοκρατικών δυσχερειών, ενώ θα παραμείνουν και παιδιά από το τωρινό ρόστερ που έδειξαν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν στο σύλλογο, μετά από αξιολόγηση του προπονητή Γιάννη Λύτρα.

Συμπερασματικά, ο Φωκικός κινείται ήδη στον αστερισμό της νέας ημέρας και της ιστορικής μετάβασης στα διοικητικά ηνία μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

πηγή: amfissaface.gr