Σ. Ξηροφώτος: “Ήμασταν τυχεροί, αλλά και πειθαρχημένοι…”

Δηλώσεις  έκανε και ο προπονητής του Πύρασου νέας Αγχιάλου, μετά τη νίκη της ομάδας του, που παραδέχτηκε ότι ήταν τυχεροί σε κάποια σημεία, αλλά και πολύ πειθαρχημένοι ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν το σκορ και να πάρουν τη νίκη στο τέλος. ο Στέφανος Ξηροφώτος μίλησε για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα του Καναλακίου για τη φιλοξενία της.

 

Κύριε Ξηροφώτο μπορούμε να πούμε ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν για την ομάδα σας, είχατε την τύχη με το μέρος σας, ειδικά στη φάση του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση…

Όντως έχετε δίκιο. Κατ’ αρχήν, το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι ευχαριστώ την ομάδα εδώ του Αχέρων Καναλακίου για τη φιλοξενία, ήταν οι συνθήκες πολύ καλές. Έγινε ένα καλό παιγνίδι παρ’ όλο που είναι αρχή και για τις δυο ομάδες. Έγινε ένα παιγνίδι που είχε ευκαιρίες. Ήμασταν όντως τυχεροί, θα συμφωνήσω  σε κάποιες φάσεις του παιγνιδιού, όμως ήμασταν και πειθαρχημένοι στα σημεία που έπρεπε. Κρατήσαμε το μηδέν και είναι ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, γι’ αυτό που είχαμε δει με την Τσαριτσάνη, γιατί κι εκεί ο Αχέροντας έχασε δύσκολα. Το πάλεψε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα που πιστεύω θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και στη συνέχεια στην έδρα του. Γι’ αυτό και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από αυτή τη νίκη. Πήραμε τρεις βαθμούς πολύτιμους βαθμούς που θα μας βοηθήσουν και ψυχολογικά ώστε να συνεχίσουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες μου γι’αυτή τους την προσπάθεια.

Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που ανεβάζουν το επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα. Η κατηγορία έχει Πιερικό, Νίκη Βόλου…

Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Επειδή έχει ομάδες πόλεων είναι και πόλος έλξης για κάποιους ποδοσφαιριστές από μεγαλύτερες κατηγορίες και έχουν δημιουργηθεί πολύ δυνατά σύνολα. Όμως το ποδόσφαιρο είναι έντεκα εναντίον έντεκα. Είδαμε και τον Αχέροντα στην Τσαριτσάνη όπου έπαιξε στα ίσα το παιγνίδι. Θα μπορούσε να το πάρει. Εδώ θα μπορούσε να βγει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Όλα τα παιγνίδια απ’ ότι είδαμε ήταν κοντά στο γκολ. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Πέφτουν 8 ομάδες και για την ποιότητα του πρωταθλήματος αυτό είναι καλό. Γιατί ξέρουμε ότι όλες οι ομαδες θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος. Θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό.

Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι για τη σημερινή αναμέτρηση;

Θα ήθελα να πω για την αντίπαλη ομάδα, ότι μου έκανε εντύπωση και στο προηγούμενο ματς και εδώ, όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο είχε υπομονή και πίεζε μέχρι το τέλος. Εκεί ήμασταν λίγο πιο τυχεροί εμείς, ήμασταν όμως και λίγο άτυχοι σε κάποια σημεία του αγώνα, γιατί θα μπορούσαμε να το είχαμε καθαρίσει από νωρίτερα σε κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

Και δυο λόγια για την ομάδα σας, τις βλέψεις της φετινής χρονιάς;

Έχουμε κάνει μια ανανέωση στην ομάδα, δουλεύουμε με μικρό μπάτζετ αλλά με μεγάλη όρεξη και πάθος απ’ τα παιδιά. Σήμερα δεν άκουσα το παραμικρό παράπονο, ξεκίνησαμε στις 6 το πρωί, ήρθαμε αυθημερόν και είναι συγκινιτική η προσπάθεια που καταβάλεται. Ελπίζω να δικαιωθούμε στο τέλος και να επιτύχουμε την παραμονή η οποία είναι και ο στόχος μας.

 

 

Αλέξης Πανταζής