Ξενοφών Ζέρης: “Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας…”

Αν δεν έχετε δει πως πανηγυρίζουν οι παίχτες της ΑΕ Πρέβεζας μετά την επίτευξη κάποιου τέρματος, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε….Γιατί θα δείτε αγώνα…μποξ μεταξύ συμπαικτών, παίχτες να…..τραβάνε κουπί, ομάδα να…αυτοφωτογραφίζεται….και όλα αυτά σε αγωνιστικό χώρο που παίζετε ποδόσφαιρο.

Οι παίχτες της Ένωσης Δόξα το θεό….έχουν φαντασία και το δείχνουν και ο….σκηνοθέτης Φώντας Ζέρης, μας εξηγεί το πως και το γιατί γίνεται όλο αυτό το σκηνικό με πρωταγωνιστές και κομπάρσους, μετά από κάθε γκολ…

Ποιος είναι εμπνευστής αυτών των πανηγυρισμών;
Εμπνευστής αυτών των πανηγυρισμών, είναι ο Βαγγέλης Πανταζής μαζί με εμένα, που κάνουμε πολύ παρέα, γιατί πρώτα είμαστε φίλοι και μετά συμπαίχτες και προσπαθούμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή μέσα και έξω από το γήπεδο. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στα μικρότερα παιδιά που ακολουθούν το δύσκολο δρόμο του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Είχατε σχεδιάσει τον πρώτο πανηγυρισμό και μετά σας έβγαιναν οι υπόλοιποι;
Το πρώτο έγινε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα με την Πλαγιά, μέσα από μια πλάκα και τελικά βγήκε αλήθεια πολύ καλό. Από εκεί και ύστερα θέλουμε να κάνουμε κάτι μοναδικό κάθε φορά.

Μποξέρ ή Καπετάνιος ή τι ήταν αυτό το τελευταίο τέλος πάντων. Πιο σου άρεσε τελικά περισσότερο;
Το πρώτο ήταν μποξέρ και νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο. Το δεύτερο ήταν αρχηγός κωπηλατικής ομάδας και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Μόνο να είμαστε καλά, να είμαστε παρέα στο γήπεδο σε θετικά και αρνητικά αποτελέσματα και όλα νομίζω θα είναι καλά. Θα χαρίσουμε πολύ γέλιο στον κόσμο που μας αγαπάει.

Έχετε ήδη σκεφτεί το επόμενο πανηγυρικό σας show;
Η αλήθεια είναι ότι πάντα βρίσκουμε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε το οτιδήποτε μας ευχαριστεί και μας φέρνει γέλιο και ας έχουμε βεβαρημένο πρόγραμμα. Σίγουρα έχουμε σκεφτεί κάτι, αλλά σεβόμαστε τον αντίπαλο. Στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να περάσουμε τίποτα άσχημο ούτε να προκαλέσουμε κάποια αντίπαλη ομάδα. Σεβόμαστε τον αγώνα τους όπως και τον δικό μας. Το κάνουμε αυστηρά μόνο για εμάς όλο αυτό! Για να περάσουμε καλά, γιατί αυτό μας λείπει.

Πως είναι η ζωή χωρίς τον Άγγελο Μπέκα στην Ένωση;
Ο Άγγελος, αγαπούσε πολύ την ομάδα και την αγαπάει ακόμα. Μας πρόσεχε όλους έναν – έναν και νοιάζονταν για την ομάδα μας! Μας έδωσε πολλά θετικά σε αυτή την ομάδα και τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Είναι ένας μεγάλος παράγοντας για την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Του ευχόμαστε καλή πορεία στη νέα του ομάδα με πολλές επιτυχίες.

Πως θα προσεγγίσετε το παιχνίδι με τον Πανλευκάδιο;
Σίγουρα ξέρουμε το δυναμικό της ομάδας μας και της ομάδας της Λευκάδας. Εμείς μπαίνουμε στο γήπεδο και κάνουμε αυτό που ξέρουμε με της οδηγιές του κ. Αμάραντου. Απλά το διασκεδάζουμε και αυτό είναι το μυστικό των αποτελεσμάτων. Παίζουμε για εμάς, χωρίς να κοιτάμε την αντίπαλη ομάδα! Είναι ένας δύσκολος αγώνας όπως κάθε αγώνας για εμάς. Αν είμαστε όμως παρέα μέσα στο γήπεδο, σίγουρα θα κερδίσουμε το χειροκρότημα του κόσμου, αν όχι και το αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολος αγώνας! Ας κερδίσει αυτός που θέλει περισσότερο το τρίποντο και σίγουρα να δώσουμε ένα κέρδος στον αθλητισμό.

Τέλος θέλω ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα….
Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό κατά την άποψή μου, σύμφωνα με τους καιρούς και τις δυσκολίες που ζούμε. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να είναι υγιείς, χωρίς τραυματισμούς και με πρόοδο στο σύνολό τους!Συνέντευξη στον Πανονίκο Κατωπόδη