Αρχική ΝΕΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαγγέλης Ζιάγκος: “Το στοιχείο που θα μας βοηθήσει…είναι η συγκέντρωση”

0

Με φόντο την επόμενη αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό εκτός έδρας, μας μίλησε ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Συνεχίζοντας μας απάντησε στην ερώτηση για την αδυναμία που δείχνει -όχι πάντα- η ομάδα στο να μπει στο παιγνίδι από νωρίς και να επιβάλει το ρυθμό της.

Ο Πανερυθραϊκός όπως είδαμε έχει δύο νίκες και μία ήττα στην πρεμιέρα και έχει δείξει καλά στοιχεία σαν ομάδα. Το περασμένο Σάββατο νίκησε τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, επίσης μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας και σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας για τη Δόξα. Πού έχετε εστιάσει και πού σκοπεύετε να “χτυπήσετε” τον αντίπαλο. Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία τους που έχετε εντοπίσει.
“Παίζουμε κατ’ αρχήν απέναντι σε μια ομάδα η οποία παραδοσιακά  στην έδρα της ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της. Ο Πανερυθραϊκός καθοδηγείται από τον ίδιο προπονητή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και άρα έχει παγιωμένη και καλά ριζωμένη τη φιλοσοφία και τις αρχές παιγνιδιού του προπονητή τους. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της ομάδας αυτής, είναι η σκληρότητα και η επιθετικότητα στις άμυνές της, κατά κανόνα στα όρια του φάουλ και μία ομαδική συνοχή που τη χαρακτηρίζει ως σύνολο.  Είναι ένα παιγνίδι το οποίο θέλει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης για να μη σε παρασύρει η ομάδα στο δικό της το ρυθμό  και θεωρώ ότι στοιχείο που θα μας βοηθήσει να πάρουμε τους δύο βαθμούς της νίκης, είναι ο περιορισμός των λαθών απέναντι σε αυτή την επιθετική και σκληρή άμυνα”.

Η Δόξα έχει παρουσιάσει ένα στοιχείο το οποίο προβληματίζει τους φίλους της ομάδας τουλάχιστον στα δύο εντός έδρας επίσημα. Κατά πόσο έχει δουλευτεί αυτό το κομμάτι που θέλει την ομάδα να αργεί να μπει στο παιγνίδι;
“Είναι γεγονός ότι στο τελευταίο παιγνίδι η ομάδα δεν μπήκε σχεδόν ποτέ στο γήπεδο. Είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό και με ειλικρινή αυτοκριτική. Αγωνιστήκαμε για περίπου ένα 8λεπτο οπότε και ανατρέψαμε μια εις βάρος μας διαφορά και ξαναμπήκαμε στο παιγνίδι. Αντιθέτως, η εικόνα της ομάδας την πρώτη αγωνιστική στο Ιβανώφειο ήταν τελείως αντίθετη. Ήταν μια ομάδα συγκεντρωμένη σε παιγνίδι υψηλών πνευματικών απαιτήσεων. Με τον Ηρακλή και σε μια πολύ δύσκολη έδρα η ομάδα έδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, που η σοβαρότητα και η συγκέντρωση ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο παιγνίδι μας. Αυτή η διαφορά στην εικόνα της ομάδας από τη μία αγωνιστική στην επόμενη είναι κάτι το οποίο πράγματι μας προβληματίζει κι εμάς. Θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα, αγωνιστική με την αγωνιστική η ομάδα θα βελτιώνει τις αδυναμίες της,μία από τις οποίες είναι και αυτή. Η σταθερότητα και η διάρκεια η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει το παιγνίδι μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ