Η Κατερίνα Σακκά αποχαιρετά μετά από 10 χρόνια τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας και μιλά για την νέα της ομάδα τους Πρωταθλητές Πεύκων

Αγαπά το Volley και το Beach Volley από πολύ μικρή ηλικία και στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Πρέβεζα, έγραψε με τα δικά της γράμματα, τις δικές τις σελίδες στην ιστορία του τοπικού αθλητισμού, ενώ θα επιδιώξει να γράψει νέες σε μια άλλη πόλη, την Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Σακκά πρώην αθλήτρια του Φιλαθλητικού Γ.Σ Πρέβεζας,  Πρωταθλήτρια Κορασίδων στο Beach Volley και αργυρή Πανελληνιονίκης Νεανίδων στο ίδιο άθλημα με το Club Beach Volley Πρέβεζας “Ερμής” μαζί με τις επιτυχίες της στον αθλητισμό, πέτυχε τον στόχο της και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αφού πέρασε στην σχολή προτίμησης της.

Από το Σεπτέμβρη η Κατερίνα θα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Volley Preleague (ένα σκαλί κάτω από την Α1)  με τους Πρωταθλητές Πεύκων.

Πριν ξεκινήσει τις προπονήσεις της με τη νέα της ομάδα, η Κατερίνα Σακκά μίλησε στο mypreveza.gr για την μεγάλη της αγάπη το Volley, για την άλλη μεγάλη της αγάπη τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, αλλά και για τους στόχους που θέλει να πετύχει με την νέα της ομάδα.

“Το Volley το ξεκίνησα από πάρα πολύ μικρή. Σε ηλικία περίπου 7-8 ετών μπήκα στις ακαδημίες του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, όπου αρχικά είχα προπονητή των Κώστα τον Σιούλα, ο οποίος με το πάθος του με έκανε και αγάπησα το Volley γιατί ήταν η περίοδος που έκανα πολλά αθλήματα μαζί. Τελικά επέλεξα το volley! Συνέχισα με αυτό, με προπονητή τον Νίκο Ρούσσο, ο οποίος με δίδαξε ουσιαστικά τα μυστικά του αθλήματος. Την τεχνική κατάρτιση την απέκτησα λόγω του Νίκου του Ρούσσου” λέει στο mypreveza.gr η Κατερίνα Σακκά  η οποία στη συνέχεια μιλά για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζα“Ήταν πολύ ωραία χρόνια στον Φιλαθλητικό. Αρχικά τους ένιωσα όλους σαν οικογένεια μου. Την διοίκηση, τους προπονητές μου και τις συμπαίκτριες μου. Χωρίς την κα Ιφιγένεια Τέφα δεν θα μπορούσα να προχωρήσω. Ουσιαστικά εκείνη με βοήθησε να πάρω την μεταγραφή στην νέα μου ομάδα τους” σημειώνει.

Για την νέα της ομάδα τους πρωταθλητές Πεύκων η Κατερίνα Σακκά αναφέρει : “Με τους Πρωταθλητές Πεύκων θα αντιμετωπίσω πολύ διαφορετικά δεδομένα. Η νέα μου ομάδα αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία και διεκδικεί την άνοδο στην Α1. Θα αντιμετωπίσω πολύ καλύτερες ομάδες και αυτό είναι κάτι άγνωστο για μένα, όμως είμαι διατιθεμένη να προπονηθώ πολύ και πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχω μεγάλο βάρος στις πλάτες μου. Η νέα μου ομάδα με εμπιστεύεται!”.

Μετά από 10 χρόνια η Κατερίνα αποχαιρετά γεμάτη συγκίνηση αλλά και όμορφες αναμνήσεις τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας. “Νιώθω συγκινημένη που φεύγω, αλλά και περήφανη που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Με τον Φιλαθλητικό καταφέραμε πολλά. Προσωπικά κατάφερα να συμμετέχω σε πολλά πρωταθλήματα (κορασίδων, νεανίδων, γυναικών). Κρατάω τα καλά από τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας και αυτά ήταν πάρα πολλά. Χάρις στον Φιλαθλητικό εγώ αναδείχθηκα! Φεύγοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση της ομάδας και στο Club Beach Volley Ερμής που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου!” καταλήγει η Κατερίνα Σακκά.