Αρχική ΝΕΑ AUTO-MOTO

Ένα Volvo XC90 στα βραβεία IFG AWARDS 2016

0

VOLVO - IFG AWARDS 2016

Τα βραβεία IFG Awards του Ιδρύματος International Foundation for Greece απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς, που με το έργο και τη στάση ζωής τους ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.

Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος, η εκδήλωση της απονομής έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία πλήθους καλεσμένων από τον πολιτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό χώρο, ενώ στην είσοδο του μουσείου βρισκόταν και ένα νέο XC90, αφού η εγχώρια Volvo ήταν χορηγός της εκδήλωσης.

Το συγκεκριμένο XC90 πέρα από τον ρόλο «φύλακα» στην πύλη του Μουσείου, έπαιξε και κυρίαρχο ρόλο στις μετακινήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

VOLVO XC90 - IFG AWARDS 2016

Όσο αφορά το ίδρυμα IFG (International Foundation for Greece), αυτό ιδρύθηκε από το Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, η οποία είναι και Πρόεδρός του.

Στόχος του ιδρύματος, είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου «φιλελλήνων», που έμπρακτα, τόσο με δωρεές όσο και με προσωπική εμπλοκή, ενισχύουν κοινωφελή έργα του ιδρύματος. Τα βραβεία δε, έχουν σκοπό να τιμήσουν Έλληνες εκτός συνόρων, που βρίσκονται εν ζωή και που όχι μόνο κρατούν άσβεστη την ελληνική τους φλόγα και ταυτότητα, αλλά προωθούν με ζέση την ιδέα της Ελλάδας, ο καθένας στο χώρο του.

IFG AWARDS 2016

Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν σε πέντε κατηγορίες. Συγκεκριμένα:

  • Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες», στον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δημιουργό εκτός άλλων των ταινιών «Ζ» και «Ο αγνοούμενος», βραβευμένο τόσο με Όσκαρ όσο και με το Χρυσό Φοίνικα και τη Χρυσή Άρκτο στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα.
  • Στην κατηγορία «Επιστήμη», στο Δρα. Παναγιώτη Διαμαντή, μηχανικό, ιατρό, επιχειρηματία και συγγραφέα, εκτός άλλων ιδρυτή του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Διαστήματος και των εταιριών Zero Gravity Corporation και Space Adventures.
  • Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα», στον Ιωάννη Κατσιματίδη, αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο που ξεκίνησε από τη Νίσυρο και απασχόλησε έντονα τα διεθνή Μέσα το 2013 όταν ήταν υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
  • Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος», στην ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, γνωστή ηθοποιό και παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών του Hollywood, σύζυγο του επίσης γνωστού ηθοποιού Τομ Χάνκς.
  • Στην κατηγορία «ΜΜΕ», στο Γιώργο Στεφανόπουλο, πολύ γνωστό δημοσιογράφο στις Η.Π.Α. και παρουσιαστή για χρόνια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ABC, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Μπιλ Κλίντον στον προεδρικό αξίωμα το 1992.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Όσοι από τους βραβευθέντες παρέστησαν στην τελετή, μίλησαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την Ελλάδα, «την πατρίδα της καρδιάς τους», τη χώρα που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί με το πνεύμα και τις αξίες της. Δεν παρέλειψαν μάλιστα όλοι –ανεξαιρέτως- να αναφερθούν στη σημειολογία του χώρου απονομής των βραβείων, στους πρόποδες της Ακρόπολης, κάτι που όπως τόνισαν αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη συγκίνηση και τιμή που ένιωσαν.

AWARDS 2016

Τα βραβεία για την εφετινή τελετή ήταν δημιουργία της Έλενας Σύρακα, το λογότυπο του Ιδρύματος υπογράφει ο γνωστός γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ενώ τον ύμνο του Ιδρύματος έχει συνθέσει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Πηγή: automoto.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ