Αρχική ΝΕΑ AUTO-MOTO

Νέες τεχνολογίες ασφαλείας για τα SsangYong Tivoli & XLV!

0

Τα SsangYong Tivoli και XLV εξοπλίζονται με νέα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

SY new safety tech

Πιο συγκεκριμένα, η νέα δέσμη μέτρων ενεργητικής ασφάλειας των Tivoli και XLV περιλαμβάνει τα εξής συστήματα:

Forward Collision Warning (Σύστημα Προειδοποίησης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση)

(23p)FCWS(L)

Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση, όταν ο οδηγός από μόνος του δεν αντιδράσει έγκαιρα.

Autonomous Emergency Braking (Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος)

(23p)AEBS

Τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν το σύστημα διαγνώσει επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσει εν όψει του κινδύνου. Το σύστημα είναι ενεργό μέχρι την ταχύτητα των 60 χ.α.ω.

Lane Departure Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας)

(23p)LDWS(L)

Το σύστημα εκπέμπει έναν προειδοποιητικό ήχο όταν ο οδηγός, επειδή είναι αφηρημένος ή κουρασμένος, αφήσει το όχημα να παρεκκλίνει της λωρίδας που κινείται χωρίς να ανάψει φλας.

Lane Keeping Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα)

(23p)LKAS(L)

Αν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει της λωρίδας του, από αβλεψία του οδηγού, χωρίς να ανάψει φλας, τότε το σύστημα παίρνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή πορεία.

High Beam Assist (Αυτόματη Απ-Ενεργοποίηση Προβολέων Υψηλής Δέσμης)

(23p)HBA(L)

Το HBA αναγνωρίζει τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και απενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς (υψηλή σκάλα). Ακολούθως, η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν το σύστημα αναγνωρίσει τα φώτα από προπορευόμενα οχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείεται αυτόματα η τύφλωση των αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οδηγών από τους προβολείς του οχήματος.

Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας)

(23p)TSR(L)

Το σύστημα αναγνωρίζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρόμου και ενημερώνει τον οδηγό ανάλογα, προβάλλοντας την πληροφορία στην οθόνη του trip computer.

(23p)LKAS

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Συστήματα Αυτόνομου Φρεναρίσματος και Ενημέρωσης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων DLX των Tivoli και XLV, ενώ μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν βασικό εξοπλισμό στις κορυφαίες εκδόσεις DLX 2Tone (Tivoli) και Limited (XLV).

Πηγή: automoto.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ