Αποκαλύφθηκε η Mercedes-AMG GT R!

Από την «Πράσινη Κόλαση» απευθείας στο δρόμο!

Το νέο δημιούργημα της Mercedes-AMG, το μοντέλο GT R, έχει προκύψει μέσα από την πλέον απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο. Ποτέ ξανά ένα αυτοκίνητο παραγωγής της συνεργασίας Mercedes-AMG, με στόχο την κυκλοφορία στους δρόμους, δεν εφοδιαζόταν με τόση τεχνογνωσία από τον κόσμο των αγώνων.

16C434_097

Τα θεμέλια για την απόλυτη οδηγική εμπειρία θέτονται μεταξύ άλλων από την τοποθέτηση του twin-turbo V8 κινητήρα των 585 ίππων (!) στο εμπρός-κεντρικό τμήμα του αυτοκινήτου, την ολική ανασχεδίαση της ανάρτησης, την προσοχή που δόθηκε στην αεροδυναμική αλλά και από τα υπερελαφρά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου Mercedes-AMG GT R.

16C434_113

Ακόμα και με την πρώτη ματιά, το ανοιχτό πράσινο χρώμα του αυτοκινήτου αποδεικνύει την καταγωγή του, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξής του έλαβε χώρα στην πίστα του Nurburgring.

16C434_017

Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω αυξάνουν το πλάτος του αυτοκινήτου και το βοηθούν να «πατάει» καλύτερα στο οδόστρωμα αλλά και να κινείται ταχύτερα στις στροφές. Το βελτιωμένο εμπρός μέρος με τα ενεργά στοιχεία, η αεροτομή και το πίσω μέρος με το διπλό διαχύτη συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξασφάλιση υψηλής αεροδυναμική απόδοσης και τη βελτίωση της πρόσφυσης.

16C434_044

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όπως το ενεργό στρίψιμο των πίσω τροχών, το εννέα επιπέδων σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το προσαρμοζόμενο σύστημα ανάρτησης το οποίο είναι και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.

Πηγή: automoto.com.gr