Παγκόσμια πρεμιέρα για το BMW Art Car στο Μαϊάμι

P90243786_lowRes_the-19th-bmw-art-car

Στα πλαίσια της επίσημης avant premiere της φετινής έκδοσης της Art Basel στο Miami Beach, το BMW Art Car του John Baldessari γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Το 19ο όχημα της BMW Art Car Collection σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό μετρ της conceptual art (εννοιολογική τέχνη) και αποκάλυψαν παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, ο Ludwig Willisch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Β. Αμερικής, και ο Jens Marquardt, Διευθυντής της BMW Motorsport, σε αποκλειστικό γκαλά στο Βοτανικό Κήπο του Miami Beach.

P90244150_lowRes_jens-marquardt-bmw-m

Η BMW M6 GTLM του John Baldessari, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 585 ίππων, θα εκτίθεται για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της Art Basel. Ακολουθώντας την 40-χρονη παράδοση των BMW Art Cars, το “rolling sculpture” του John Baldessari θα αποδείξει τις ικανότητές του στην αγωνιστική πίστα Rolex 24 στη DAYTONA στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2017.

P90243445_lowRes_renowned-american-co

Για το 19ο BMW Art Car, ο John Baldessari – ένας θρύλος ολόκληρης της καλλιτεχνικής σκηνής του Λος Άντζελες – χρησιμοποίησε τα καλλιτεχνικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Σχεδιάζοντας το όχημα, αυτός ο Αμερικανός στράφηκε σε γνώριμες στυλιστικές τεχνικές και δημιούργησε μία εμβληματική δουλειά που ενώνει τις δημιουργικές πρακτικές του των τελευταίων 50 χρόνων με μοναδικό τρόπο. Ένθερμος μινιμαλιστής, δούλεψε με κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο και με τις μονόχρωμες κουκίδες του άφησε το χρωματικό του αποτύπωμα και στη M6 GTLM.

P90243785_lowRes_renowned-american-co

Το ειρωνικό παιχνίδι του Baldessari στην πολυδιάστατη φύση του αγωνιστικού αυτοκινήτου – αντικειμένου τέχνης είναι εμφανές στην γραφική αναπαράσταση στο πλάι. Και με το “FAST” ως κεντρικό τυπογραφικό στοιχείο ο καλλιτέχνης μεταφέρει τολμηρά τη δύναμη του BMW Art Car προς τα έξω κάνοντάς την αντιληπτή για τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και τους φίλους της αγωνιστικής πίστας. Ο John Baldessari ηγήθηκε της σχεδίασης του 19ου BMW Art Car που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας μηχανικών της BMW στις αρχές Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φανοβαφέων της BMW, Δυτικά στο Oxnard στην Καλιφόρνια.




Πηγή: automoto.com.gr