ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ 2016 [NISSAN]

Micra Gen5 at Paris Motor Show 2016

Αναμφίβολα, μία από τις σημαντικότερες πρεμιέρες στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι και η πρεμιέρα του νέου Nissan Micra.

Nissan Micra

Εμφανισιακά, το νέο σουπερμίνι του ιαπωνικού εργοστασίου διακρίνεται από μία τολμηρή και –συγχρόνως- νεανική σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό του είναι εμφανή η αναβάθμιση της ποιότητας όπως και η αύξηση των εσωτερικών διαστάσεων.

Nissan Micra

Παράλληλα, στο νέο Micra η Nissan εφαρμόζει και όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας που έχει στα μεγαλύτερα μοντέλα της, όπως το Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), το Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση πεζών, το Around View Monitor (Σύστημα Πανοραμικής Θέασης), το Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), το High Beam Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και το Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου).

Nissan Micra

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Micra αρχικά θα διατίθεται με έναν 0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον ντίζελ 1.5 λίτρων, αμφότεροι με απόδοση 90 ίππων. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί αργότερα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρων και απόδοσης 73 ίππων.

Nissan Micra

Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Γαλλία και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2017, ενώ στην χώρα μας το μοντέλο αναμένεται να έρθει στις αρχές Απριλίου.

Nissan GT-R Nismo 2017

Δίπλα στο ολοκαίνουργιο Micra, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μοντέλα του ιαπωνικού εργοστασίου, με τις εντυπώσεις όμως να κλέβονται, τόσο από το «απλό» GT-R του 2017, όσο και από το βελτιωμένο GT-R της Nismo.

Πηγή: automoto.com.gr