ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2016»

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Χωρίς αμφισβήτηση από κανέναν, η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, η «Αυτοκίνηση», που γίνεται κάθε φθινόπωρο, έχει καταφέρει να γίνει με την πάροδο του χρόνου η συνήθεια που όλοι οι φίλοι του αυτοκινήτου περιμένουν…

Renault at Athens Motorshow 2016

Αυτό επιβεβαιώνεται από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή εταιρειών αυτοκινήτων στην έκθεση-θεσμό, καθώς επίσης και από την όλο και μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο στην περσινή διοργάνωση πέρασαν περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες από τη δημοφιλή έκθεση της Αθήνας, ενώ αναμένεται ότι φέτος θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός…

Athens Motor Show 2016

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2016» φιλοξενείται στο Ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) από τις 22 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016 και σε αυτήν συμμετέχουν οι εξής εταιρείες: Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Isuzu, Mercedes, Mini, Nissan, Porsche, Renault, SsangYong, Seat, Skoda, Smart, Subaru, VW και Volvo. Επίσης συμμετέχει και η διακεκριμένη εταιρεία μοτοσυκλετών Yamaha.

Yamaha at Athens Motorshow 2016

Εμείς, περάσαμε από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2016» και σας παραθέτουμε παρακάτω ό,τι νέο μοντέλο είδαμε -για τα ελληνικά δρώμενα- από τις εταιρείες αυτοκινήτων που συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά…

ABARTH

Με εμφανή τα αγωνιστικά της γονίδια εμφανίζεται η Abarth στη φετινή έκθεση της Αθήνας, που κυρίαρχο ρόλο στο περίπτερό της παίζει το 595 Abarth και το ολοκαίνουργιο Abarth 124 Spider, που έφτασε πρόσφατα στη χώρα μας και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την αρχική τιμή του μοντέλου να ανέρχεται σε 47.000 ευρώ.

124 Spider Abarth

ALFA ROMEO

Πλαισιωμένη από τις MiTo και Giulietta εμφανίζεται η νέα Giulia στο ελληνικό κοινό μέσα από την έκθεση «Αυτοκίνηση 2016», που έρχεται με μία πλούσια γκάμα κινητήρων, η οποία ξεκινά από τους 150 ίππους και φτάνει μέχρι τους 510 για την έκδοση Quadrifoglio Verde.

Alfa Romeo Giulia

AUDI

Όπως και πέρυσι (δες εδώ), έτσι και φέτος η Audi βρίσκεται στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2016» με δύο αντικριστά περίπτερα (Νο 10 και 17), συνολικής επιφάνειας 454 m2, όπου μέσα τους προβάλλεται ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, με τις εντυπώσεις όμως να «κλέβονται» από το πολυαναμενόμενο Audi Q2, που ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα του στην ελληνική αγορά.

Audi Q2

Παράλληλα με το νέο Q2, στο περίπτερο No10 παρουσιάζονται και τα υπόλοιπα Q και Off road μοντέλα της μάρκας, που είναι τα: Q3 Sport 2.0 TDI 184hp Quattro S-Tronic, Q7 e-tron 3.0 TDI 258hp Quattro Tiptronic και A4 Allroad 2.0 TDI 190hp Quattro S-Tronic, ενώ στο περίπτερο No17 υπάρχουν και τα μοντέλα: RS6 Avant Performance 4.0 V8 TFSI 605hp Quattro Tiptronic, Α5 Coupe 3.0 TDI 218hp Quattro Tiptronic, A3 Sportback 1.4 TFSI CoD 150hp Sport S-Tronic, S3 Sportback 2.0 TFSI 310hp Quattro S-Tronic και A1 Sportback 1.0 TFSI 95hp S-Tronic.

Audi RS6 Avant

BMW – MINI

Μέσω της «Σπανός Α.Ε.» εμφανίζεται η BMW στη φετινή έκθεση της Αθήνας, που έχει στο περίπτερό της ολόκληρη την γκάμα της, με τις εντυπώσεις να κλέβει η BMW M4, το ανανεωμένο X1 και το ηλεκτρικό i3 που εκτίθεται σε έναν μεμονωμένο χώρο.

BMW i3

Ταυτόχρονα, στο περίπτερο του βαυαρικού εργοστασίου προβάλλονται και τα νέα Mini, στην πεντάθυρη και Clubman εκδοχή τους.

Mini 5 door

FIAT

Με ολόκληρη τη γκάμα της εμφανίζεται η Fiat στην φετινή έκθεση «Αυτοκίνηση 2016».

Fiat 124 Spider

Αναλυτικότερα, στο περίπτερο της υπάρχει το νέο 124 Spider, το νέο 500S, το 500X, το 500L, το νέο pick-up της εταιρείας, το Fullback, καθώς επίσης και το αρκετά επιτυχημένο –στην ελληνική αγορά- Tipo που έχει ξεπεράσει τις 300 πωλήσεις (306 συγκεκριμένα) σε λιγότερο από έξι μήνες και αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο το μερίδιο της Fiat στο προσεχές διάστημα, καθώς τον Φεβρουάριο του 2017 θα έρθει στη χώρα μας και στην χάτσμπακ εκδοχή του, που εμφανίστηκε στην «Αυτοκίνηση 2016».

Fiat Tipo Hatchback

FORD

Η Ford συμμετέχει μέσω της Βελμάρ (επίσημος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων FORD) στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2016» και μέσα στο περίπτερό της το παρών δίνουν το νέο Ka+, που έφτασε πρόσφατα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και οι νέες εκδόσεις ST-Line των Fiesta και Focus, που εφοδιάζονται είτε με τον χιλιάρη κινητήρα βενζίνης 1,0L EcoBoost, είτε με τον 1,5L Diesel.

Ford at Athens MotorSHOW 2016

Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τα Ford Ecosport, Ford Mondeo και Ford Ranger.

Ford Ecosport

ISUZU

Χωρίς κάποιο νέο μοντέλο εμφανίζεται η Isuzu στο περίπτερό της στη φετινή «Αυτοκίνηση 2016», που ωστόσο δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά τρία D-MAX.

Isuzu D-Max

MERCEDES – SMART

Γκάζια για την Mercedes στην «Αυτοκίνηση 2016» που ως κύριο έκθεμά της έχει τη νέα C63 S Coupe AMG!

Mercedes-Benz C63 S Coupe AMG

Πρόκειται για τον κύριο ανταγωνιστή της BMW M4 και εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα που αποδίδει 510 ίππους από τις 5500 έως τις 6250 σ.α.λ. με ροπή 700 Nm από τις 1750 έως τις 4500 σ.α.λ. και κάνει τη νέα C63 S Coupe AMG να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα και την τελική της ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Mercedes-Benz C63 S Coupe AMG

Εκτός από την «καυτή» C63 S Coupe AMG, το παρών στην έκθεση της Αθήνας δίνει και η υπόλοιπη γκάμα του γερμανικού εργοστασίου, με τις εντυπώσεις να «κλέβονται» από τη νέα E-Class, τη νέα GLE Coupe και την ολοκαίνουργια GLC Coupe.

Mercedes-Benz GLC Coupe

Μαζί με τα μοντέλα της Mercedes-Benz, στο περίπτερο του γερμανικού εργοστασίου υπάρχουν και τα νέα Smart Fortwo και Forfour.

Smart Fortwo & Forfour

NISSAN

Χωρίς αμφισβήτηση από κανέναν τις περισσότερες εντυπώσεις στην φετινή «Αυτοκίνηση 2016» αναμένεται να κλέψει η Nissan, αφού στο περίπτερό της έχει το ολοκαίνουργιο, πέμπτης γενιάς, Micra που είδαμε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (δες εδώ), καθώς επίσης και το νέο GT-R MY17.

Nissan at Athens Motorshow 2016

Όσο αφορά το πρώτο, το Micra, πρόκειται για την ολοκαίνουργια γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου, που θα κάνει τα πρώτα βήματά του στην ελληνική αγορά τον προσεχή Φεβρουάριο, ενώ θα αρχίσει τη δυναμική του πορεία στα τέλη Μαρτίου του 2017.

Nissan Micra

Συνεχίζοντας στο δεύτερο, στο GT-R, πρόκειται για το ανανεωμένο μοντέλο που έρχεται να αντικαταστήσει το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο του 2007. Στο νέο GT-R λοιπόν, έχει «φρεσκαριστεί» η εξωτερική εικόνα και έχει γίνει τρομερή αναβάθμιση στην ποιότητα και στο σχεδιασμό του εσωτερικού, ενώ κάτω από το καπό του υπάρχει ένας V6 κινητήρας 570 ίππων. Στην έκθεση της Αθήνας υπάρχει ένα GT-R MY17 σε μπλε χρώμα, που η τιμή του ανέρχεται σε 176.000 ευρώ.

Nissan GT-R MY2017

Παράλληλα, στην έκθεση βρίσκεται και το Qashqai που πρωτοστατεί στις πωλήσεις στην κατηγορία του, όπως και το Juke στην «καυτή» έκδοση Nismo RS, αλλά και το X-Trail που συμπληρώνει την γκάμα της Nissan στα crossovers.

Nissan Qashqai

Τέλος, δίπλα στα crossover της Nissan, το παρών δίνει και το Pulsar, αλλά και το νέο Navara NP300.

Nissan NP300 Navara

PORSCHE

Το ακριβότερο αυτοκίνητο της φετινής έκθεσης «Αυτοκίνηση 2016» βρίσκεται στο περίπτερο της Porsche!

Porsche 911 GT3 RS

Πρόκειται για μία 911 GT3 RS τελευταίας γενιάς, με την τιμή της να φτάνει σχεδόν τις 300.000 ευρώ!

Porsche 911 GT3 RS

Εκτός όμως από το εξωπραγματικό υπεραυτοκίνητο, στο περίπτερο της ιστορικής εταιρείας, μπορούν οι επισκέπτες της έκθεσης να θαυμάσουν από κοντά και τις νέες 718 Cayman και Boxster, καθώς επίσης και το νέο Macan.

Porsche at Athens Motorshow 2016

RENAULT – DACIA

Αναμφίβολα, ένα από τα περίπτερα που κρύβει και τα περισσότερα νέα μοντέλα είναι της Renault, όπου μέσα του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα νέα Clio, Megane και Megane GT.

Renault at Athens Motorshow 2016

Στεκούμενοι στο τελευταίο, στο Megane GT, πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου (μέχρι να αποκαλυφθεί το νέο Megane RS) με απόδοση 205 ίππων, σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης και ανάρτηση με την υπογραφή της Renault Sport.

Renault Megane GT

Παράλληλα, δίπλα στο περίπτερο της Renault φιλοξενείται και το περίπτερο της αδελφικής Dacia, όπου μέσα του παρουσιάζονται τα Dacia Duster και Sandero.

Dacia at Athens Motorshow 2016

SSANGYONG

Η SsangYong Ελλάδας συμμετέχει στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2016» παρουσιάζοντας το νέο XLV, τις νέες τεχνολογίες ασφαλείας της μάρκας αλλά και το πρόγραμμα «Εγγύηση Επαναγοράς SsangYong».

SsangYong at Athens Motorshow 2016

Κεντρικό μοντέλο του περιπτέρου είναι το νέο SsangYong XLV, που διατίθεται με κινητήρες 1,6 λίτρου βενζίνης και diesel, αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, σε 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του, με 720 λίτρα.

SsangYong XLV

Δίπλα στο νέο XLV, βρίσκονται και τα νέα Tivoli, Rexton W και Actyon Sports, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να ενημερωθούν μέσω του περιπτέρου της SsangYong για τις νέες τεχνολογίες ασφαλείας της εταιρείας, καθώς και για το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση Επαναγοράς SsangYong».

SsangYong at Athens Motorshow 2016

SEAT

Βασικό έκθεμα στο περίπτερο της Seat είναι το νέο Ateca, που αποτελεί το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Seat Ateca

Εκτός από το νέο Ateca, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να δουν και την υπόλοιπη γκάμα της Seat, που απαρτίζεται από το ανανεωμένο Mii στην έκδοση Style Ecomotive, το δημοφιλές Ibiza στην έκδοση Style και στην κορυφαία έκδοση Cupra, το Leon στην έκδοση Style και στην έκδοση Cupra των 290 ίππων, το Toledo στην έκδοση Style και το Leon X-Perience με τον crossover χαρακτήρα του.

Seat at Athens Motorshow 2016

SKODA

Στο περίπτερο της Skoda, σε περίοπτη θέση εμφανίζεται το νέο Skoda Superb, το οποίο λανσάρεται φέτος στην ελληνική αγορά.

Skoda Superb

Παράλληλα με το νέο Superb, στην «Αυτοκίνηση 2016» παρουσιάζονται και οι εκδόσεις Colour Concept των Fabia και Citigo, η Octavia RS 2.0lt TDI 184hp DSG, καθώς και η έκδοση Octavia Scout 1.6lt TDI 110 hp 4×4, ως η εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των τετρακίνητων οχημάτων.

Skoda Octavia Scout

SUBARU

Η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS ΑΕ, επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Subaru, δίνει το παρών και αυτή με τη σειρά της στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2016», παρουσιάζοντας τις ικανότητες αλλά και τις αντίστοιχες τεχνολογικές εξελίξεις των SUV μοντέλων της.

Subaru Outback

Αναλυτικότερα, στο περίπτερο της Subaru στην φετινή έκθεση της Αθήνας, υπάρχει το νέο Outback με το εξελιγμένο σύστημα οδηγικής ασφάλειας Eyesight, το ανανεωμένο Subaru Forester με την θρυλική συμμετρική τετρακίνηση AWD και το μικρότερο SUV της μάρκας, το XV, που καταφέρνει και συνδυάζει μέσα στο μικρό αμάξωμά του όλες τις αρετές που έκαναν την Subaru αγαπητή στο κοινό. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το δίλιτρο XV πλέον έχει ίδια τιμή με το 1.600άρη αντίστοιχο μοντέλο μετά τις νέες τροποποιήσεις στη φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Subaru XV

VOLVO

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2016» έχει την τιμητική της για την Volvo, καθώς εκεί πραγματοποιείται η πανελλήνια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου V90. Το νέο μοντέλο έχει κυρίαρχη θέση στο περίπτερο της σουηδικής μάρκας, δίπλα στα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90, τα XC90 και S90, με το πρώτο να βρίσκεται στην έκδοση R-Design και το δεύτερο στην πολύ πλούσια έκδοση Inscription.

Volvo V90

Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να πληροφορηθούν και να πάρουν προσφορές για τα πεντάθυρα χάτσμπακ V40 και V40 Cross Country Τ3 1.5 Auto, το S60 Τ3 1.5 Auto, το V60 D4, το XC60 και τα S60 Cross Country και V60 Cross Country, που αποτελούν τις παντός δρόμου εκδόσεις των αντίστοιχων μοντέλων της σουηδικής εταιρείας.

Volvo S60 Cross Country

VW

Το περίπτερο της Volkswagen φιλοξενεί την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της μάρκας, μέσα από 18 διαφορετικές εκδόσεις. Έτσι, οι επισκέπτες της Έκθεσης, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Tiguan 1.6 TDI 115PS και το νέο up!, ενώ το e-up! εκπροσωπεί τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volkswagen.

Volkswagen Golf Clubsport

Παράλληλα, στο περίπτερο της Volkswagen υπάρχει και το κορυφαίο Golf Clubsport των 265 ίππων -που αποτελεί την επετειακή έκδοση των 40 ετών GTI- και πραγματοποιεί την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του, καθώς επίσης και το Scirocco GTS των 220 ίππων, αλλά και το Polo GTI «ντυμένο» στα χρώματα του WRC, γιορτάζοντας το 4ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα που κατέκτησε πρόσφατα ο Sebastian Ogier (δες εδώ).

Volkswagen Polo GTI

Δίπλα τους, υπάρχουν και τα νέα Beetle Coupe Dune, Passat Alltrack, Touareg R-Line, Passat R-Line, Multivan, Amarok V6, καθώς επίσης και το Polo με τους κινητήρες 1.0 TSI 95PS BlueMotion και 1.4 TDI 105PS ΒΜΤ, όπως και το νέο Golf ALLSTAR.

Volkswagen Amarok V6

Κλείνοντας, θα ήταν αδικία να μην αναφερθούμε και στο πολύ όμορφο περίπτερο της ΦΙΛΠΑ, όπου μέσα του υπάρχουν μοναδικά κλασσικά αυτοκίνητα, που έγραψαν τις χρυσές σελίδες της αυτοκίνησης.

ΦΙΛΠΑ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ότι κατέγραψε ο φακός μας στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2016»:

Πηγή: automoto.com.gr