Η Ford σαμποτάρει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Βαλένθια!

Νέο τρόπο ελέγχου της αξιοπιστίας των προϊόντων της βρήκε η Ford και μάλιστα σε επίπεδο παραγωγής, καθώς εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Βαλένθια τοποθετούν σκόπιμα ελαττωματικά εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής όπως ημιτελή τιμόνια και προβληματικά εξαρτήματα κινητήρων. Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι διασφαλίζει ότι όλα τα νέα οχήματα τα οποία κατασκευάζονται  στο εργοστάσιο πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Ford.

1479131066355.jpg

Τα “Gremlin Tests” όπως ονομάζονται,  βοηθούν τη Ford να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στην ποιότητα, αλλά και να εφαρμόσει μιας πρωτοποριακή ψηφιακή τεχνολογία που καταγράφει, ελέγχει και παρακολουθεί τα εξαρτήματα όλων των οχημάτων στο εργοστάσιό της. Η τεχνολογία Vision System της Ford φωτογραφίζει, ελέγχει και παρακολουθεί κάθε εξάρτημα των 400.000 αυτοκινήτων και vans, και των 330.000 κινητήρων που συναρμολογούνται και κατασκευάζονται αντίστοιχα στη Βαλένθια κάθε χρόνο. Τα “Gremlins Tests” είναι ένας καινοτόμος τρόπος διασφάλισης ότι η νέα διαδικασία λειτουργεί σωστά.

image005

Η Ford κατασκευάζει περισσότερα μοντέλα Ford στις προηγμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της (Ford mega plant) στη Βαλένθια από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη – μεταξύ άλλων τα Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, Galaxy, S-MAX και Transit Connect και Tourneo Connect. Στη Βαλένθια κατασκευάζονται επίσης οι κινητήρες 2.0 και 2.3 λίτρων Ecoboost της Ford. Το Vision System τραβά πάνω από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε 14 ημέρες, αριθμό εφάμιλλο με τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram στην Ευρώπη. Στη Βαλένθια μέχρι τώρα, έχουν σταλεί στη γραμμή παραγωγής ελαττωματικά εξαρτήματα κινητήρων, ακατάλληλα τιμόνια ακόμα και λάθος ταμπλό, ενώ το “Gremlins Test” έχει επεκταθεί και στα 34 στάδια της συναρμολόγησης, με τη Ford να σκέφτεται να το καθιερώσει σε όλο τον κόσμο.




Πηγή: automoto.com.gr