Νέο sports car η MG

Oι Κινέζοι επικεφαλής της MG θέλουν να τη φέρουν πιο κοντά στο ένδοξο βρετανικό παρελθόν της και για αυτό σχεδιάζουν ένα νέο sports car, κάτι σαν την απάντησή τους στο Mazda MX-5.

Πάει καιρός από τότε που η MG έφτιαχνε μικρά συναρπαστικά σπορ αυτοκίνητα, ενώ ακόμα και το σύγχρονο MGF κοντεύει να ξεχαστεί. Πλέον η βρετανική φίρμα με Κινέζους για αφεντικά, φτιάχνει μόνο ένα SUV -το MG GS- και δύο μάλλον αδιάφορα μικρά αυτοκίνητα.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της MG Motors Αυστραλίας, Zhu Chao, αποκάλυψε πως η εταιρεία του σκέφτεται να λανσάρει ένα νέο sports car, στα πρότυπα των εμβληματικών MGA, MGB και MGC. Το μεγαλοστέλεχος είπε σχετικά: «Κατανοούμε πως η MG είναι σπορτίφ και παίρνουμε πολύ σοβαρά την κληρονομιά της.».
Όταν ο κος Chao ρωτήθηκε για έναν πιθανό ανταγωνιστή του Mazda MX-5, χαμογέλασε πονηρά και απάντησε: «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό σήμερα, αλλά θα το σκεφτούμε». Με την πίεση του δημοσιογράφου ο κος Chao είπε πως οι υπάρχουσες πλατφόρμες της εταιρείας, δεν της επιτρέπουν να φτιάξει ένα πισωκίνητο sports car. Ωστόσο αποκάλυψε πως η MG ετοιμάζει ένα σχετικό πρωτότυπο όχημα, δίχως να πει πότε θα παρουσιαστεί.

Πηγή: autotriti.gr