Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Golf

1285711_Golf_the_update-2

Η Volkswagen αποφάσισε να φέρει στην ψηφιακή εποχή το πλέον πετυχημένο μοντέλο της, παρουσιάζοντας το πλήρως ανανεωμένο Golf για το 2017. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου Golf είναι, πέρα από τους νέους κινητήρες και το βελτιωμένο σχεδιασμό, είναι η ολοκαίνουρια γενιά του συστήματος πολυμέσων infotainment.

1285727_Golf_the_update-10

Παγκόσμια πρώτη στην κατηγορία για το σύστημα “Discover Pro”, του οποίου ο χειρισμός μπορεί να γίνει μέσω χειρονομιών, ενώ την ίδια στιγμή η 9.2 ιντσών οθόνη του δημιουργεί ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας μέσω της Active Info αναπαράστασης, που είναι επίσης νέα για το Golf. Παράλληλα, η γκάμα των διαδικτυακών υπηρεσιών και των εφαρμογών που προσφέρονται έχει επεκταθεί και ανανεωθεί.

1285770_Golf_the_update-23

Η ανανέωση του Golf με τις άνω των 33 εκατομμυρίων πωλήσεις, αντικατοπτρίζεται επίσης και στα συστήματα υποβοήθηση οδήγησης, όπου τεχνολογίες όπως το City Emergency Braking με δυνατότητα ελέγχου για τους πεζούς, το σύστημα ελέγχου κυκλοφοριακής συμφόρησης (μερικώς αυτοματοποιημένο έως τα 60 χλμ./ώρα) και το Emergency Assist που είναι επίσης κάτι νέο για το μοντέλο, αναδεικνύουν τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει προς τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών.

1285751_Golf_the_update-18

Η ανανεωμένη γκάμα των Golf (2-θυρο και 4-θυρο), Golf Variant και των σπορ Golf GTI και Golf GTE έλαβε χώρα στα κεντρικά της Volkswagen στο Wolfburg της Γερμανίας και εκεί παρουσιάστηκαν οι νέες εκδόσεις, των οποίων ο σχεδιασμός προσδίδει δυναμισμό και κάνει το γνωστό μοντέλο να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, νέα εμπρός φτερά και Full LED οπίσθια φώτα στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Golf, ενώ πληθώρα επιλογών προσφέρεται όσον αφορά στην επιλογή του χρωματισμού και των τροχών, τη στιγμή που η γκάμα των εκδόσεων εξοπλισμού παραμένει απαράλλακτη.

1285707_Golf_the_update-3

Το νέο Golf συνδυάζεται για το 2017 με τη γκάμα κινητήρων TSI, με κυρίαρχο το νέο σύνολο 1.5 TSI Evo, έναν τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 150 ίππων με δυνατότητα απενεργοποίησης κυλίνδρων μέσω του συστήματος ACT. Ακολουθεί η έκδοση BlueMotion με 130 ίππους ισχύς, ενώ ταυτόχρονα η Volkwagen ενίσχυσε την απόδοση του GTI στους 230 ίππους (245 ίπποι για το GTI Performance). Στον τομέα της μετάδοσης κίνησης, το «εφτάρι» κιβώτιο ταχυτήτων DSG θα αντικαταστήσει σταδιακά το «εξάρι» σε όλη τη γκάμα του νέου Golf.

Πηγή: automoto.com.gr