Ταξίδι με Honda Supra-X 125 στην αρχαία Ιωνία και Λυκία

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από το «Οδοιπορικό μνήμης 7.500 χλμ. αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό, από την Αθήνα στη Μόσχα» με Honda Supra-X 125 Helmin, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης επιχείρησε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι 2.300 χλμ. Αυτή τη φορά, οδηγώντας το ίδιο Honda Supra-X 125 Helmin, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., αποβιβάστηκε στα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας και αναζήτησε τις αναρίθμητες μαρτυρίες της μακραίωνης παρουσίας του προγονικού μας πολιτισμού.

ΤΕΛΜΕΣΣΟΣ

Περισσότερες από πεντακόσιες αρχαίες ελληνικές πόλεις αναπτύχθηκαν κατά μήκος των μικρασιατικών ακτών του Αιγαίου, οι οποίες λειτούργησαν μέσα στους αιώνες ως γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, ανάγοντας έτσι το χώρο της Μικράς Ασίας σε μια γη αδιάλειπτης επαφής ετερόκλιτων λαών και πολιτισμών.

ΜΙΛΗΤΟΣ

Σεργιανίζοντας σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που τόσο αγαπήθηκε από Έλληνες και Τούρκους, ο Κων/νος Μητσάκης επισκέφθηκε ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων πόλεων της Μικράς Ασίας, που μεγαλούργησαν και έγραψαν με λαμπρά γράμματα το όνομά τους στην παγκόσμια Ιστορία.

ΔΙΔΥΜΑ

Έφεσος, Μίλητος, Τελμεσσός, Πριήνη, Σάρδεις, Δίδυμα, Μύρα, Ξάνθος και Πάταρα είναι μερικές από τις πόλεις της αρχαίας Ιωνίας και Λυκίας που υποδέχτηκαν τον Έλληνα μοτοσυκλετιστή. Με την ιδιότητα ενός σεβάσμιου προσκυνητή των ιστορικών και πολιτιστικών θησαυρών της αντίπερα αιγαιοπελαγίτικης όχθης, ο δίτροχος ιχνηλάτης της μικρασιατικής γης είχε την τύχη να βιώσει ένα ιδιότυπο οδοιπορικό πίσω στον χρόνο, με συντεταγμένες την ιστορική γνώση και μνήμη και «χρονομηχανή» ένα Honda Supra-X 125 Helmin.

Πηγή: automoto.com.gr