Το Nissan GT-R MY17 στην πίστα των Μεγάρων [VIDEO]

Μετά από το ντεμπούτο του στην έκθεση Αυτοκίνηση στο Ελληνικό (δες εδώ), το GT-R MY17 βρέθηκε για μερικές ώρες στην πίστα των Μεγάρων όπου και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές του.

Η ανανεωμένη έκδοση του GT-R χαρακτηρίζεται από μια ανανεωμένη εμφάνιση τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά, καθώς και από σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της οδήγησης και των επιδόσεων, με νέα βασικά χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις, θεωρούνται και οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει στο θρυλικό μοντέλο από το λανσάρισμά του, το 2007.

IMG_4159

Εξωτερικά, το νέο GT-R φέρει μια εξ’ ολοκλήρου νέα μάσκα από χρώμιο, που εκτός από το εμφανισιακό κομμάτι, παρέχει και καλύτερη ψύξη στον κινητήρα, ενώ διαθέτει και ένα νέο σχέδιο πλέγματος.

Οι αλλαγές συνεχίζονται με το νέο καπό, το οποίο χάρη στο νέο σχεδιασμό του συμβάλλει στη σταθερότητα του οχήματος σε υψηλές ταχύτητες, ενώ το σύνολο των αλλαγών στο εμπρόσθιο μέρος, συμπληρώνουν το ανασχεδιασμένο σπόιλερ, όπως και η ποδιά του προφυλακτήρα (κάτω από τους προβολείς), που συμβάλουν στη δημιουργία υψηλών επιπέδων κάθετης δύναμης μπροστά.

IMG_4397

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι καινούρια και φέρουν επένδυση από δέρμα υψηλής ποιότητας, που είναι έντεχνα δουλεμένο από τα χέρια των TAKUMI.

Το σχήμα του ταμπλό υιοθετεί μια οριζόντια ροή που προσφέρει μια αίσθηση αυξημένης σταθερότητας για τους επιβαίνοντες, ενώ η γραμμή που εκτείνεται από το ταμπλό οργάνων έως την κεντρική κονσόλα, προσδίδει ένα ξεχωριστό, πλην όμως διακριτικό, οδηγοκεντρικό περιβάλλον στην καμπίνα.

IMG_6350

Η καρδιά του GT-R τώρα, είναι ο 3.8 λίτρων, V6, 24 βαλβίδων twin-turbo κινητήρας, που συναρμολογείται στο χέρι και αποδίδει πλέον 570 ίππους στις 6.800 σ.α.λ με 633Nm ροπής.

Η βελτιωμένη απόδοση στο νέο μοντέλο, είναι αποτέλεσμα του ακριβέστερου ελέγχου ανάφλεξης-χρονισμού των κυλίνδρων και της επιπλέον πίεσης από τους υπερσυμπιεστές.

Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει ένα νέο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που χαρακτηρίζεται από ομαλότερες αλλαγές και λιγότερο θόρυβο σε σχέση με το παρελθόν.

Επίσης, έχει αναβαθμιστεί και ο ήχος του κινητήρα, χάρη στα νέα τελικά κομμάτια των εξατμίσεων από τιτάνιο και στο σύστημα Active Sound Enhancement (ASE) που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ήχο.

IMG_7293

Το νέο GT-R είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 164.500 ευρώ.

IMG_7006

Πηγή: automoto.com.gr